Do4Africa bracht mij een hele mooie tijd

Do4Africa

Do4AfricaDo4AfricaToen ik in contact kwam met Do4Africa wist ik eigenlijk nog niet eens zeker dat ik wel deze kant op wilde gaan. Er waren namelijk veel vriendinnen van mij die naar Azië gingen en dat leek mij ook wel heel erg leuk. Trok het mij meer om ergens voor te kiezen wat compleet nieuw was. Hier heb ik het met veel mensen over gehad en iedereen zei dat ik hier een stuk meer van zou leren. Daarom heb ik er uiteindelijk ook voor gekozen om Kenia eens te bezoeken. Het half jaar dat ik hier heb gewoond en gewerkt, heb ik ongelofelijk veel geleerd. Niet alleen heb ik nieuwe vrienden gemaakt, maar de cultuur heeft echt een plaatsje in mijn hart veroverd.

Praktische zaken

Dankzij Do4Africa ben ik ook in contact gekomen met een heel leuk gastgezin waar ik al die tijd heb geslapen. Hen spreek ik nu ook nog maandelijks en ik hecht veel waarde aan dat contact. Het fijne was dat alles best wel snel rond was, want het regelen van deze hele periode heeft uiteindelijk maar anderhalve maand geduurd. Daarnaast moest ik natuurlijk nog wel vliegtickets kopen en inentingen regelen, maar ook daar ging niet veel tijd in zitten. De kosten hiervan zijn een stuk lager dan in andere gebieden, dus in dat opzicht zou jij dit als goedkoop kunnen beschouwen. Wel moet jij er rekening mee houden dat het hier vaak gaat om stages die niet betaald zijn. Zorg voor wat spaargeld en ga de tijd van jouw leven tegemoet!